Девет ученически банди ще представят авторските си песни  по време на традиционния за Пловдив младежки фестивал S`Cool Rock Fest, който ще се проведе на 12 и 13 септември в парк Лаута. Началото е в 18 часа. Младите музиканти ще представят и песни на изпълнителите, от които са инспирирани или се „кефят“. Всяка група - според желанието и възможностите си.

Фестивалът S`Cool Rock Fest се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година. Домакин за поредна година е Район „Тракия“, а началото на тазгодишното издание ще бъде дадено от кмета на района Костадин Димитров.

На 13 септември 2020 г. от 10,00 часа ще се проведат дневни китарни клиники и открити уроци като съпътстващи мероприятия на S'Cool Rock Fest. Те имат за цел да подкрепят и насърчат младите музиканти. Да обогатят познанията им за музикалната история - стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на стила, да бъдат демонстрирани инструментални техники, различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката.

Тази година специалните гости ще са групи, преминали в началното си развитие през S'cool Rock Fest, и показали, а в последствие и доказали таланта си в множество музикални конкурси и ТВ формати- PANIC STATION на 12 септември  и REDTRIGGER на 13 септември.

Ето и програмата за двата дни:

Събота, 12 септември

Rebels (Сф)

Последна спирка (Пд)

Asura (Сф)

Loners on the Hill (Пд)

Специални гости:

Panic Station

 

Неделя, 13 септември

Pretty Bad (Пд)

Snade (Пд)

Atroposy (Пд)

Creep (Тх)

Church of Destiny (Сф)

Специални гости:

RedTrigger

Всички събития по време на фестивала ще бъдат заснети и излъчвани на живо в интернет пространството, представяйки рокестетиката извън нощните клубове – новите стилове в рока, които са актуални сред младото поколение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…